Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


Το Δ/Σ του συλλόγου μας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ σε ΟΛΟ τον ΚΟΣΜΟ. Ειθε ο νέος χρόνος να μας φέρει μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας για ενα καλύτερο αύριο, και ενα Αμβρακικό γεμάτο οξυγόνο και ψάρια! ΧΡΟΝΙΑ  ΚΑΛΑ.-

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Κίνδυνος ατυχημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Σαλαώρας

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΗΜΟΥ  ΑΡΤΑΙΩΝ
47100 ΑΝΕΖΑ – ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

Αρ. Πρ.    85 /20.12.12

Προς      1. Περιφερειακή Ενότητα Άρτας Γραφείο κου Αντιπεριφερειάρχη
                2. Δήμο Αρταίων  Γραφείο κου Δημάρχου
                3. ΓΟΕΒ Άρτας
Κοιν. :   M.M.E.
Θέμα: Λιμενικό καταφύγιο Τάφρου Σαλαώρας
Η παραπάνω Τάφρος χρησιμοποιείται από τα μέλη μας ως αλιευτικό καταφύγιο λόγω έλλειψης λιμανιού στη Σαλαώρα. Καθημερινά μπαινοβγαίνουν περί τα διακόσια σκάφη μελών μας και ερασιτεχνών αλιέων. Είναι ενας παραγωγικός κλάδος παντελώς ξεχασμένος από την Πολιτεία. Λόγω των συνεχών διελεύσεων αυτοκινήτων έχουν καταστραφεί οι χαλικόδρομοι και σε πολλά σημεία είναι αδύνατη η προσπέλαση εξ αιτίας των βροχοπτώσεων. Ο πρόβολος στην εκβολή της Τάφρου χρήζει επισκευής και συντήρησης και πρέπει να δεθούν οι πέτρες μεταξύ τους για να μη παρασύρονται από τα κύματα. Πρέπει επίσης να τοποθετηθεί ενας φωτοβολταϊκός φάρος προς αποφυγή ατυχημάτων κατά την διάρκεια της νύκτας.
Η ξύλινη γέφυρα Σκιοπούλας έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία, πήρε επικίνδυνη κλίση και χρήζει άμεσης επισκευής προς αποφυγή ατυχημάτων. Στην είσοδο της γέφυρας Σαλαώρας έχει υποχωρήσει ο δρόμος δεξιά και αριστερά με κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η επέκταση του λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κορωνησίας όπως κατασκευάζεται σήμερα είναι σε λάθος κατεύθυνση, καθώς δεν θα φτάσει το απαιτούμενο βάθος για την ασφαλή πλεύση των σκαφών μας που έχουν βύθισμα πάνω από ένα μέτρο, και θα μπαζωθεί γρήγορα από την άμμο της θάλασσας.
Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες.

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο  Γραμματέας

Παναγιώτου  Σωτήριος                                                 Κοτσαρίνης  Ανδρέας

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Μερικοί άνθρωποι δεν παίζονται με τίποτα!


Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Β. Ψαθά και του site Epiruspost.gr, σχετικά με τα απόβλητα συσκευαστηρίου βρώσιμων ελαιών, του οποίου τα απόβλητα χύνονται ακατέργαστα στον χείμαρρο Άνινο και στη συνέχεια στον Αμβρακικό, με τον κον Ψαθά να υποστηρίζει πως όλα είναι «όμορφα και ωραία» και όλα λειτουργούν νόμιμα. Τώρα εμείς τι να πούμε τι στιγμή που ο Αμβρακικός έχει φρικάρει από τα πολλά οργανικά φορτία που δέχεται καθημερινά.
Από το 2004 αγωνιζόμαστε για την προστασία του Αμβρακικού με στοιχεία και επώνυμες καταγγελίες, αλλά στο βωμό της ανάπτυξης και της προστασίας θέσεων εργασίας, μικροκομματικών συμφερόντων και άγρας ψήφων, κατέστρεψαν και εξακολουθούν να καταστρέφουν το μεγαλύτερο εργοστάσιο απασχόλησης της περιοχής μας (τον Αμβρακικό) και με το επιχείρημα αυτό καλύπτουν την αδυναμία τους ή την αδιαφορία τους να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.
Οι άνθρωποι αυτοί δεν "παίζονται" με τίποτα.
Ας μας πει τουλάχιστον γιατί από το 2010 δεν λειτουργούν ακόμη οι 8 αυτόματοι σταθμοί μέτρησης ρύπανσης που υπάρχουν σε τάφρους και ποτάμια πέριξ του Αμβρακικού την λειτουργία των οποίων ανέλαβε η ΕΤΑΝΑΜ πρόεδρος της οποίας είναι ο ίδιος, που στοίχισαν 1.500.000, ευρώ το κόστος λειτουργίας των οποίων είναι μηδαμινό και τώρα σκουριάζουν λόγω μη λειτουργίας και συντήρησης ενώ ο Αμβρακικός πνέει τα λοίσθια; Ας μας πει κάθε πότε ή από πότε έχει να συνεδριάσει και να κάνει ελέγχους για την εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας το ΚΕΠΕ σε σφαγεία, τυροκομεία, χοιροτροφεία, χερσαίες υδατοκαλλιέργειες, ελαιοτριβεία και συσκευαστήρια της περιοχής μας; Μήπως όλα τα παραπάνω συνιστούν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος;
Τα «ΘΑ» κύριε Ψαθά δεν είναι αρκετά!