Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΛΙΕΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΗΧΩ ΑΡΤΑΣ


Ομοσπονδία Αλιευτικών Συλλόγων Ηπείρου
471 00 Ανέζα - Δήμος Αμβρακικού
Τηλ./Φαξ 2681042271

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γιατί δεν με θες κυρά μου, επειδή είμαι ψαράς, και τα ψάρια που ψαρεύω τα πουλώ στη γειτονιά, για να συνεχίσω τη στιχομυθία του κου εκδότη (σχολιογράφου) της Εφημερίδας ΗΧΩ, της 16.10.08, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά, αλλά αυτός με γνωρίζει καλά και ενδιαφέρεται να μάθει πως ψαρεύω.
Τον προσκαλώ λοιπόν να έρθει μαζί μου στη βάρκα μου για να δει πως και τι ψαρεύω και αν τα ψάρια που ψαρεύω τα πουλώ στην αγορά..
Σαν έγκριτος δημοσιογράφος ή αρθρογράφος, θα έπρεπε να ήξερε ότι στο νομό Άρτας λόγω έλλειψης Λιμενικών Καταφυγίων, οι ψαράδες χρησιμοποιούν τους αποστραγγιστικούς τάφρους ως αλιευτικά καταφύγια, τα στόμια των οποίων φράζουν από την πολύ «λάσπη» που παράγει αυτός ο τόπος.
Ετσι λοιπόν έχασα μερικές μέρες απασχόλησης, επειδή η Πολιτεία άφησε τον κλάδο μας χωρίς αλιευτικά καταφύγια, έρμαιο στους 5 ανέμους.
Για τα υπόλοιπα υπομονή και εφ όσον παραληφθεί επίσημα η μελέτη από την αρμόδια υπηρεσία, θα ενημερώσουμε εσάς και όποιον άλλον πίσω από σας ενδιαφέρεται..

Βέβαια θα θέλατε τους ψαράδες αγράμματους, άβουλους, πάντα με σκυμμένο το κεφάλι, για να μπορεί ο κάθε Καλαμοκαβαλλάρης να τους χειραγωγεί και να τους εξουσιάζει.

Δυστυχώς για σας, αυτές οι εποχές πέρασαν. Οι Ψαράδες έχουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα που είναι οι Αλιευτικοί Σύλλογοι, οι Ομοσπονδίες και η Συνομοσπονδία Αλιέων Ελλάδας και μέσα απ αυτά αγωνίζονται και διεκδικούν, από αυτά ενημερώνονται, σ αυτά απολογούνται και αναλόγως του έργου τους επιδοκιμάζονται ή αποδοκιμάζονται και δεν χρειάζονται «ΠΑΤΡΩΝΕΣ»._

Ο Πρόεδρος - Παύλος Χαραλάμπους

Δεν υπάρχουν σχόλια: