Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

7oς ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/7/2011

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
7ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
Με πρωτεργάτες τους ίδιους τους αθλητές διοργανώνεται και φέτος ο 7ος διάπλους του Αμβρακικού Κόλπου με την οικονομική συνδρομή του Δ. Αρταίων και τη βοήθεια των Ενεργών Πολιτών Περιοχής Αμβρακικού.
Ψυχή και αυτής της διοργάνωσης ο Γιώργος Τσαφούλης που ξεκίνησε μόνος του το 2005 και στη συνέχεια πλαισιώθηκε και απο άλλους κολυμβητές που αγαπούν τον Αμβρακικό, προσπαθώντας κάθε χρόνο να περάσουν το μήνυμα της σωτηρίας του.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής να συνδράμουν με την παρουσία τους τους κολυμβητές την Κυριακή 31 Ιουλίου με πιθανή ώρα άφιξης των πρώτων κολυμβητών οι οποίοι θα κολυμβήσουν απόσταση 11χιλιομέτρων από την Βόνιτσα ως το λιμάνι της Κορωνησίας περίπου 11.00 με 11.30 και τελικές αφίξεις γύρω στις 12.30 με 13.00 το μεσημέρι.
Οσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον 7ο διάπλου μπορούν να απευθύνονται στον κον Τσαφούλη τηλ. 2681041482.
Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση και τις δύο Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις να μη κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους γιατί φέρουν ακέραια την ευθύνη για την περιβαλλοντική υποβάθμιση του Αμβρακικού και πρέπει να υιοθετήσουν τις μελέτες και τα αποτελέσματα των ημερίδων των πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Πατρών και να λάβουν άμεσα μέτρα για την απορρύπανση και εξυγείανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος με πρώτα την άμεση απομάκρυνση ΟΛΩΝ των θαλάσσιων ιχθυοκαλλιεργειών απο τον Αμβρακικό Κόλπο αλλά και των δεξαμενών καυσίμων από την Αμφιλοχία που αποτελούν μιά βραδυφλεγή βόμβα για το οικοσύστημά του
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Παύλος Χαραλάμπους Λάμπρος Θοδωρής

Δεν υπάρχουν σχόλια: