Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Κάλεσμα προς όλους τους κοινοβουλευτικούς και αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους να στηρίξουν τη διακήρυξη των Φορέων που θίγονται απο την ΚΥΑ υδατοκαλλιεργ


Η Πανελλήνια Επιτροπή Αγώνα Φορέων που θίγονται απο την ΚΥΑ υδατοκαλλιεργειών, καλεί εκ νέου όλους τους Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους να συνυπογράψουν τη διακήρυξη, για να έχουν λόγω οι τοπικές κοινωνίες στη χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών και να μη αναπτύσονται άναρχα εις βάρος της τουριστικής και αλιευτικής ανάπτυξης των περιοχών που αντιπροσωπεύουν οι αιρετοί, ανα την Ελλάδα. "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα" Τη διακήρυξη προσυπέγραψε πρόσφατα και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άρτας Παύλος Στασινός. Ακολουθεί το Δ/Τ της επιτροπής:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

syntonistikiepitropi@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 12.12.2011

Ενημερώνουμε τα μέλη της Επιτροπής ότι στις επιστολές που στείλαμε στους βουλευτές, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και πολιτευτές των περιοχών μας, ζητώντας να ενεργήσουν για την απόσυρση του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών και να μας ενημερώσουν σχετικά μέχρι τις 7.12.2011, μέχρι σήμερα έχουν απαντήσει εγγράφως μόνον οι ακόλουθοι:

1) Η Δημοκρατική Συμμαχία, η οποία, μέσω του υπεύθυνου τομέα περιβάλλοντος, βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λ. Αυγενάκη, δήλωσε τη θέση της εναντίον του Χωροταξικού και πρότεινε την κοινή παρέμβαση στη Βουλή με αίτημα την απόσυρσή της ΚΥΑ, από όλους τους βουλευτές που έχουν την ίδια θέση.

2) Το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, το οποίο, μέσω των βουλευτών, Α΄ Πειραιά & Νήσων κ. Διαμάντως Μανωλάκου, Αιτωλοακαρνανίας, κ. Ν. Μωραϊτη και Λέσβου Στ. Σκοπελίτη, υπέβαλε τη Διακήρυξή της Επιτροπής στη Βουλή ως «Αναφορά», ενώ η κ. Μανωλάκου, κατά την ομιλία της στη Βουλή στη συζήτηση του Προϋπολογισμού εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στο Χωροταξικό και κατήγγειλε τις διαδικασίες θεσμοθέτησης της ΚΥΑ.

3) Ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Στασινός, ο οποίος υπέγραψε ηλεκτρονικά τη διακήρυξή μας.

4) Ο πολιτευτής Α’ Πειραιώς και μέλος της Κ.Ε. του ΛΑΟΣ, κ Χρ. Χαρίτος, ο οποίος υπέγραψε ηλεκτρονικά τη διακήρυξή μας.

Υπενθυμίζουμε ότι τη Διακήρυξη της Επιτροπής έχουν υπογράψει επίσης (πριν την αποστολή των επιστολών) οι βουλευτές, κυρίες και κύριοι Ευ. Αμανατίδου – Πασχαλίδου (Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ), Ουρ. Παπανδρέου – Παπαδάκη (Ευβοίας ΛΑΟΣ), Θ. Δρίτσας (Α΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ), Δ. Καρύδης (Α΄ Πειραιά ΠΑΣΟΚ), Κ. Μαρκόπουλος (Εύβοιας ΝΔ), Π. Μελάς (Α΄ Πειραιά ΝΔ), και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σπ. Σπυρίδων (Αττικής), Κ. Διάκος (Αττικής) και Λ. Μπούκλης (Πελοποννήσου), ορισμένοι από τους οποίους έχουν ενημερώσει προφορικά ότι προτίθενται να αναλάβουν συγκεκριμένες θεσμικές ενέργειες για την απόσυρση της ΚΥΑ, τις οποίες και αναμένουμε.

· Καλούμε και πάλι όλους τους βουλευτές και πολιτευτές των περιοχών που θίγονται από την ανάπτυξη ιχθυοκαλλιέργειας να υπογράψουν τη Διακήρυξή της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής.

· Καλούμε όλους τους βουλευτές να υπογράψουν κοινή παρέμβαση στη Βουλή με αίτημα την απόσυρσή της ΚΥΑ.

· Καλούμε όλα τα υπόλοιπα κόμματα (εκτός της ΔΗΣΥ και του ΚΚΕ) να μας ενημερώσουν για την επίσημη θέση τους αναφορικά με την ΚΥΑ και το αίτημα για απόσυρσή της.

Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν δύο μεριές: όσοι αγωνίζονται για τη σωτηρία των περιοχών μας και όσοι είναι συνυπεύθυνοι για την καταστροφή τους. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι των περιοχών μας ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και απαιτούμε από όλους να ενεργήσουν για την σωτηρία των περιοχών στις οποίες εκλέγονται.

Η Επιτροπή θα ενημερώνει σχετικά τα μέλη της με νέα Δελτία Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: