Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Διπλώματα οδήγησης και στις ψαρόβαρκες


Παλαιότερα οι ψαράδες είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο την φουρτουνιασμένη θάλασσα. Σήμερα έχουμε κάθετη μείωση των ιχθυοαποθεμάτων και χρειάζονται τόσες πολλές άδειες που μαζί με το κόστος των αλιευτικών εργαλείων και των καυσίμων κάνουν κάποιον να σκεφθεί σοβαρά αν πρέπει να αναλάβει το ρίσκο να ασχοληθεί με το επάγγελμα. Με την παρακάτω επιστολή η Ομοσπονδία Αλιέων Ηπείρου καλεί τους ψαράδες να σπεύσουν στα Λιμεναρχεία για να βγάλουν άδεια χειριστή πηδαλιούχου.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω ΣΗ

Οσοι είναι ιδιοκτήτες επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους βάσει εγκυκλίου του ΥΕΝ υποχρεούνται να αποκτήσουν ΑΔΕΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΠΗΔΑΛΙΟΥΧΟΥ (δίπλωμα οδήγησης επαγγελματικού σκάφους) ανεξαρτήτου μέτρων και ιπποδύναμης.

Οι εξετάσεις για την απόκτηση της παραπάνω άδειας θα διενεργεί το Λιμεναρχείο Πρέβεζας τις παρακάτω ημερομηνίες 15.03.12, 22.03.12, 29.03.12 και 05.04.12 και ώρα 09.00.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής των ενδιαφερομένων στις εξετάσεις είναι η υποβολή αίτησης (γίνεται και μέσω ΚΕΠ) και η προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών :

- φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

- Φωτοαντίγραφο διπλώματος Ι.Χ.

- Υπεύθυνη δήλωση του Ν 105

- Φωτογραφίες 3 μικρές

- Ατομική επαγγελματική άδεια αλιείας

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Λιμεναρχείο Πρέβεζας τηλ. 2682022226

Καλούνται τα μέλη μας να εφοδιαστούν με τις παραπάνω άδειες, γιατί θα ζητούνται στο καθεξής κατά τους ελέγχους που θα γίνονται στη θάλασσα από τα Λιμεναρχεία.

Ο Πρόεδρος

Τσιώλης Μενέλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: