Τρίτη 20 Μαΐου 2008

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ

Την Κυριακή 11.05.08 ώρα 12.00 έγινε στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαλαώρας η τακτική Γ/Σ μετά την αναβολή της 26.04.08 λόγω έλλειψης απαρτίας.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν τα παρακάτω:

1ον. Απολογισμός προσωρινής διοίκησης

2ον. Γραφείο συλλόγου

3ον. Αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέας διοίκησης

1ον θέμα. Ο Πρόεδρος ανέφερε όλες τις δράσεις του συλλόγου από την ίδρυση εως τις 11 Μαϊου, οι περισσότερες των οποίων είναι ήδη αναρτημένες στην ιστοσελίδα μας, την οργάνωση ημερίδας στις 9.12.07 στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαλαώρας, τις κινητοποιήσεις σε Βόνιτσα, Αμφιλοχία και Πρέβεζα για την ΚΥΑ και την λήψη μέτρων για την προστασία του Αμβρακικού και την καταγγελία στον Εισαγγελέα Άρτας για την ρύπανση και οικολογική καταστροφή στη τάφρο Ο την Μ. Παρασκευή. Το σώμα ενέκρινε όλες της ενέργειες του Δ/Σ.

2ον θέμα. Η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου Δ. Αμβρακικού αναφέρει ότι παραχωρεί τον 1ον όροφο του πέτρινου κτιρίου του Πολυδρόσου μπροστά από τον Άγιο Αθανάσιο και συγχρόνως αναφέρει ότι πρέπει να κάνουμε όλες τις επισκευές και θα είναι ως την λήξη της δημαρχιακής θητείας. Οι δαπάνες επισκευής μπορεί να ξεπεράσουν τις 10.000 ευρώ. Μετά από συζήτηση το σώμα απέρριψε την παραχώρηση του κτιρίου ως γραφείου καθώς ο σύλλογος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αναλάβει τις δαπάνες, πρότεινε και αποφασίστηκε το γραφείο του συλλόγου να εγκατασταθεί σε μία από τις πολλές αίθουσες του Α ορόφου του κτιρίου της Σαλαώρας και η αίθουσα του ισογείου να χρησιμοποιείται για δημόσιες συγκεντρώσεις σε θέματα που αφορούν των Αμβρακικό, γιατί το κτίριο έγινε με χρήματα της Ε.Ε. για να αναδείξει την χλωροπανίδα του Αμβρακικού και όχι να παραμένει κλειστό.

3ον θέμα. Το σώμα εξέλεξε εφορευτική επιτροπή από τους Γιάννη Δημητρίου πρόεδρο και μέλη τον Λάμπρου Ηλία και Σίμο Χρήστο. Κατά την ψηφοφορία εξελέγησαν κατ αλφαβητική σειρά Θοδωρής Λάμπρος, Λούσιας Νικόλαος, Ντάλλας Ζώης, Πανέλλης Νικόλαος, Σάλλας Αθανάσιος, Χασκής Γεώργιος και Χαραλάμπους Παύλος και αναπληρωματική η Βλάχου Δήμητρα. Μη υπάρχοντος άλλου θέματος έληξε η συνεδρίαση.

Κατά την κατανομή καθηκόντων του Δ/Σ στις 18.05.08 εξελέγησαν ως ακολούθως :

Πρόεδρος Χαραλάμπους Παύλος

Αντιπρόεδρος Ντάλλας Ζώης

Γραμματέας Χασκής Γεώργιος

Ταμίας Θοδωρής Λάμπρος

Υπεύθυνος τύπου Πανέλλης Νικόλαος

Μέλος Λούσιας Νικόλαος

Μέλος Σάλλας Αθανάσιος

Και αναπληρωματικό μέλος η Βλάχου Δήμητρα.

Στη συνέχεια αποφασίσθηκε η συμμετοχή μελών του συλλόγου στον καθαρισμό της παραλίας που διοργανώνει ο Δήμος Πρέβεζας το Σάββατο 24.05.08 ώρα 08.30 και στις 08 Ιουνίου ημέρα Κυριακή και ώρα 10.00 στα πλαίσια της ημέρας εορτασμού του περιβάλλοντος, ο σύλλογος θα συγκεντρώσει σκουπίδια στην παραλία Μενιδίου στον Άγριλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: