Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλονος


ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
47100 Ανέζα – Δήμος Αμβρακικού

Ανέζα 05.06.09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σήμερα και όλοι προσπαθούμε με ωραία λόγια να αναδείξουμε τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, υστερούμε όμως πολύ στα έργα, στο δι ταύτα, και ιδιαίτερα η πολιτική ηγεσία που έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.
Σήμερα λοιπόν η ΚΥΑ Αμβρακικού έμεινε στα λόγια χωρίς πόρους και προσωπικό, Φορέα Διαχείρισης ακέφαλο και ελλιπής Δ/Σ, με τις δεξαμενές καυσίμων να παραμένουν, με σαπιοδεξαμενόπλοια να μπαινοβγαίνουν χωρίς διπλά τοιχώματα, χωρίς βιολογικούς καθαρισμούς στους Δήμους Λούρου και Φιλιππιάδας τα λύματα των οποίων καταλήγουν με αγωγούς στο ποταμό Λούρο, με λύματα να πέφτουν άμεσα στο στόμιο (περιοχή Αγ. Νικολάου παραλίας Πρέβεζας), με «νεκροταφείο» πλοίων εντός του Αμβρακικού στη περιοχή Αγ.Θωμά, στους παράκτιους δήμους της Άρτας να έχει ανατεθεί με μεγάλη καθυστέρηση και προεκλογικά η μελέτη αποχετευτικών δικτύων χωρίς να καλύπτει όλα τα Δ.Δ. και αβέβαια τη χρηματοδότηση της κατασκευής των, η απονιτροποίηση να έχει μείνει στα χαρτιά, να μην έχει παρθεί κανένα μέτρο για την απορύπανση και τις ανοξικές μάζες του Αμβρακικού, να λειτουργούν ιχθυοκαλλιέργειες χωρίς άδειες και χωρίς τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας, να δίδονται νέες άδειες για μυδοκαλλιέργειες τη στιγμή που οι μισές υπάρχουσες είναι παρατημένες και οι υπόλοιπες εκτός Π.Ο.Α.Υ., να σφυρίζουν αδιάφορα για τις παράνομες κατασκευές μαρίνας στο Άκτιο, να επιδιώκουν την επέκταση του εμπορικού λιμανιού της Πρέβεζας, να ιδιωτικοποιούν το λιμάνι της Πρέβεζας για να γίνει μαρίνα πολυτελών σκαφών, να έχει βαλτώσει το πρόγραμμα ΕΖΕΣ, το Master Plan του Αμβρακικού να έχει γίνει Master Ψέμα, να επιδιώκουν την ανάπτυξη σε 50.000 στρέμματα χερσαίων υδατοκαλλιεργειών στα αλίπεδα του νομού Άρτας, η ΔΕΗ να εξακολουθεί να λειτουργεί με αποικιοκρατικούς όρους τα φράγματα του Αράχθου στερώντας τον Αμβρακικό από τους πολύτιμους υδάτινους πόρους, η δυσοσμία από την άναρχη διακίνηση κοτσιλιάς και η εγκατάσταση νέων χοιροτροφικών και πτηνοτροφικών μονάδων να υποθηκεύει το μέλλον της περιοχής μας.
Για όλα τα παραπάνω διαμαρτυρόμαστε και καλούμε τα μέλη μας, φίλους και ενεργούς πολίτες που αγαπούν τον Αμβρακικό και επιδιώκουν ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης, να πάρουν μέρος στη θαλάσσια διαμαρτυρία που οργανώνει ο σύλλογός μας την ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00 ΣΤΗ ΚΟΠΡΑΙΝΑ.
Μην αφήνεις το μέλλον της περιοχής και των παιδιών σου στα χέρια των άλλων. Κάντο δική σου υπόθεση. Γίνε Ενεργός Πολίτης. Γίνε ακτιβιστής. Υψωσε τη δική σου φωνή.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας


Παύλος Χαραλάμπους Γεώργιος Χασκής

Δεν υπάρχουν σχόλια: