Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Την κατάργηση των αλιευτικών οργανώσεων δρομολογεί η Μπατζελή


«Βρήκαμε Παππά, ας θάψουμε πεντέξι»

Τρείς μήνες μετά την συνάντηση των παράκτιων αλιέων με την υπουργό Κατερίνα Μπατζελή και ενώ οι ψαράδες ανέμεναν κινήσεις καλής θέλησης, η κα Κατίνα τους έκανε το πρώτο δώρο έκπληξη. Τους καταργεί το συνδικαλιστικό τους όργανο, γιατί πιθανώς την ενοχλούσανε επειδή ζητούν να εφαρμοστούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για Πράσινη Ανάπτυξη με την εφαρμογή του Ε.Κ. 1967/2006. Στη συνάντηση της 27ης.10.09 υποσχέθηκε να καταργήσει την παράνομη απόφαση του πρώην υπουργού ΝΔ κ. Κοντού και να πάνε οι μηχανότρατες στο 1,5 μίλι, μια απόφαση που θα την ανέβαζε πολιτικά αλλά παρ όλα αυτά δεν τόλμησε.
Μήπως η κα υπουργός είναι εξαρτημένη από κάποιους; Γιατί πολιτικό θράσος έχει αρκετό, όταν οργάνωνε την πρώτη ημερίδα για την αλιεία στα Καμένα Βούρλα, (εκλογική της περιφέρεια) και βγάζει αποζημιώσεις μόνο για τους ψαράδες της περιοχής, ενώ οι ψαράδες του Αμβρακικού που έχουν πολύ περισσότερα προβλήματα ακόμη αναμένουν κινήσεις καλής θέλησης.
Σε διευρυμένο Δ/Σ που έγινε στις 31.01.10 στο Μεσολόγγι, οι παράκτιοι ψαράδες ομόφωνα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια της υπουργού να καταργήσει το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό τους όργανο και αποφάσισαν την έναρξη μαζικών κινητοποιήσεων σε περίπτωση που η υπουργός υπογράψει Υπουργική Απόφαση για την κατάργησή τους και την ενσωμάτωση τους στις αγροτικές οργανώσεις. Το ψάρι δεν έχει καμιά σχέση με το βαμβάκι, τον καπνό και τα αγγούρια.
ΟΧΙ στις μεθοδεύσεις της υπουργού, ΝΑΙ σε ένα αυτόνομο και ανεξάρτητο συνδικαλιστικό ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

Παύλος Χαραλάμπους – Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αλιέων Ηπείρου