Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Θαλάσσιο αιολικό πάρκο στη μπουκα του Αμβρακικού;Κάτι δεν πάει καλά σε αυτή τη χώρα ή μάλλον το αντίθετο, καθώς έχουμε πληροφορίες από σίγουρες πηγές , ότι το ΥΠΕΚΑ σκοπεύει να χωροθετήσει αιολικό θαλάσσιο πάρκο που θα αρχίζει από το στενό Πρέβεζας – Λευκάδας και τη παραλία εως βάθος 50 μέτρα και θα επεκτείνεται ως τη Καστροσυκιά Πρέβεζας.
Εκεί που όλοι περιμέναμε από το ΥΠΕΚΑ και Ανάπτυξης την υλοποίηση του ΑΝΑΣΑ για να ανασάνει λίγο ο Αμβρακικός, νάσου μπροστά στην μπούκα του Αμβρακικού η «πράσινη» ενέργεια.
Για να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης εκτός από το αντιαισθητικό θέαμα όλων των λουομένων της Κυανής Ακτής και των κατοίκων της περιοχής, θα έχουμε την καταστροφή όλων των φωλιών των βενθικών οργανισμών που ζουν στην περιοχή και από τις περιοχές αυτές σοδιάζει ο Αμβρακικός Κόλπος. Εκτός από τον γαύρο τη σαρδέλα παπαλίνα και τη γαρίδα, όλα τα άλλα ψάρια εισέρχονται από το Ιόνιο στον Αμβρακικό Κόλπο για να βρουν τροφή. Οι ψαράδες του Αμβρακικού, που βλέπουν τις ψαριές τους χρόνο με το χρόνο να μειώνονται, θα αισθανθούν την πράσινη ενέργεια στο «πετσί» τους, οπότε ξεσηκώνονται για να προλάβουν τους σχεδιασμούς του ΥΠΕΚΑ. Γιατί όμως το ΥΠΕΚΑ έστειλε το σχέδιο νόμου στο WWF; Δεν υπάρχουν άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις στη Πρέβεζα, στην Άρτα και Αιτωλοακαρνανία; Η μήπως εκεί υπάρχει ο προθάλαμος νομιμοποίησης οικολογικών δράσεων; Προειδοποιούμε το ΥΠΕΚΑ ότι όλες οι τοπικές κοινωνίες θα βρεθούν απέναντί τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Παύλος Χαραλάμπους – Πρόεδρος Ενεργών Πολιτών Περιοχής Αμβρακικού

Δεν υπάρχουν σχόλια: