Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού με κυνηγετικούς συλλόγους για τη λαθροθηρία



Εγινε την Παρασκευή 19.11.10 η συνάντηση του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού με Κυνηγετικούς Συλλόγους, Οικολογικές Οργανώσεις και κατοίκους της περιοχής πέριξ του Αμβρακικού για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας.
Ο Πρόεδρος του Φορέα Τριαντάφυλλος Αλμπάνης αφού έκανε μια εισήγηση για το τι επικρατεί αυτή τη στιγμή στις ζώνες του Πάρκου, ανέφερε πως το προσωπικό είναι σχεδόν 1 χρόνο απλήρωτο και όλοι δουλεύουν σε εθελοντική βάση. Στη συνέχεια άκουσε τις προτάσεις και απόψεις των κυνηγών και δεσμεύτηκε να τις επεξεργαστεί για να καταλήξουν στα μέτρα που θα ισχύσουν εντός του Εθνικού Πάρκου Αμβρακικού από τον Μάρτιο του 2011.
Οι κυνηγοί στην τοποθέτησή τους ανέφεραν πως παρ όλες τις απαγορεύσεις δεν αυξήθηκε ο πληθυσμός των πουλιών, αλλά απεναντίας γίνεται αφανισμός αυτών από τους επαγγελματίες λαθροθήρες, επειδή λόγω της μεγάλης έκτασης και της έλλειψης μέσων από την Πολιτεία είναι αδύνατος ο αποτελεσματικός έλεγχος της περιοχής.
Ο κος Αλμπάνης δεσμεύτηκε πριν την οριστικοποίηση των προτάσεων και αποστολή στο υπουργείο, να γίνει ακόμη μια συνάντηση με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: