Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ο αιρετός Περιφερειάρχης Ηπείρου με μαθηματική ακρίβεια μετατρέπει το Εθνικό πάρκο Αμβρακικού σε Πάρκο Ιχθυοκαλλεργειών


ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΜΕ «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ» ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΚΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ.

Ξέραμε μέχρι τώρα τον μαθηματικό τύπο που δίδονται οι εργολαβίες των δημοσίων έργων. Από χθές 07.09.11 μας προέκυψε και μαθηματικός τύπος για την αύξηση δυναμικότητας μιάς ιχθυοκαλλιέργειας και μάλιστα εντός του κλειστού Αμβρακικού Κόλπου. Κατ αυτόν τον τρόπο ο αιρετός Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, άνοιξε την κερκόπορτα για να ζητήσουν αύξηση δυναμικότητας και οι υπόλοιπες 21 μονάδες που βρίσκονται στον κλειστό κόλπο του Αμβρακικού, που κατ άλλους αναλόγως συμφέροντος χαρακτηρίζεται ανοικτός κόλπος.

Έτσι στην χθεσινή συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης και ενώ το κλίμα απ όλα τα μέλη ήταν να μη γνωμοδοτήσουν υπερ της αύξησης δυναμικότητας, ήρθε ο κος Περιφερειάρχης αναφέροντας ότι δεν μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη μιάς επιχείρησης την στιγμή που η νομοθεσία το επιτρέπει και έτσι βάσει του μαθηματικού τύπου που εισήγαγε ο πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ κος Σουφλιάς όλα τα μέλη της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης γνωμοδότησαν υπερ της αύξησης δυναμικότητας της Ιχθυοπαραγωγικής ΛΑΣΚΑΡΑ Α.Ε. (δηλαδή ανάλογα με την ταχύτητα των ρευμάτων γίνεται και η αύξηση της δυναμικότητας της μονάδας), χωρίς να λάβουν υπ όψιν τους τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Αμβρακικού, αλλά και τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν από τον κλάδο των ελεύθερων αλιέων και μελών συνεταιρισμών των λιμνοθαλασσών εξ αιτίας της συνεχιζόμενης υποβάθμισης και της μείωσης των ιχθυοαποθεμάτων.

Ο κος Περιφερειάρχης κάνοντας χρήση του νομικού κενού που στην ουσία υπάρχει αυτή τη στιγμή,(Ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού λόγω έλλειψης μελών Δ/Σ δεν κάνει γνωμοδοτήσεις και χωρίς να ολοκληρωθεί το νέο νομοσχέδιο των υδατοκαλλιεργειών) δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων των σημερινών περιβαλλοντικών προβλημάτων του Αμβρακικού και δεν έκανε την υπέρβαση ως πολιτικό όργανο να είναι ο πρώτος που θα βάλει ένα φρένο στην υποβάθμιση του Αμβρακικού.

Κατά τα άλλα είναι υπέρ της απομάκρυνσης των Ιχθυοκαλλιεργειών στο μέλλον και θα τοποθετήσει αυτόματα όργανα μέτρησης σε όλες τις επιχειρήσεις της Ηπείρου για να ελέγχει τους βιολογικούς καθαρισμούς, αλλά από την άλλη πλευρά δεν κατόρθωσε ή δεν θέλει να λειτουργήσει τους 8 τηλεμετρικούς σταθμούς μέτρησης που υπάρχουν αυτή την στιγμή στις τάφρους τα ποτάμια και πλησίον των ιχθυοκαλλιεργειών του Αμβρακικού και σαπίζουν εδώ και ένα χρόνο, χωρίς να ενδιαφέρεται κανένας.

ΕΜΠΡΟΣ λοιπόν συμφεροκαλλιεργητές όλου του κόσμου, ο Αμβρακικός προσφέρεται για BUSINESS, αλλά μη ξεχνάτε ότι η ΦΥΣΗ παραμονεύει και κάποια στιγμή όταν φθάσει στο απροχώρητο εκδικείται, και έτσι αντί για BUSINESS,μπορεί να καταστραφείτε οικονομικά από ενδεχόμενους μαζικούς θανάτους από έλλειψη οξυγόνου. ΤΖΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ!

Ο Πρόεδρος – Παύλος Χαραλάμπους

Δεν υπάρχουν σχόλια: