Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η αλήθεια είναι ΜΙΑ και πικρή για τον Αμβρακικό


Σχετικά με τα όσα απαντά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για να δικαιολογήσει την απόφαση για αύξηση της δυναμικότητας σε ιχθυοκαλλιέργεια του Αμβρακικού και χωρίς να επιδιώκουμε αντιπολιτευτικές κορώνες όπως μας προσάπτει, του ανταπαντούμε:

«Επιβραβεύσατε την παρανομία μιάς επιχείρησης (εξέθρεφε περισσότερους τόνους ψάρια απ ότι έχει η άδειά του) αντί να εφαρμόσετε ή να ζητήσετε από τις υπηρεσίες να εφαρμόσουν την υφιστάμενη νομοθεσία και να επιβάλετε τα πρόστιμα που ορίζει ο νόμος. Νομιμοποιώντας όλες τις παρανομίες μέσα στον Αμβρακικό στο όνομα της ανάπτυξης, φθάσαμε σήμερα στο απροχώρητο. Και δεν ευθύνεται μόνο η σημερινή πολιτική ηγεσία αλλά όλοι οι Νομάρχες, Περιφερειάρχες και Κυβερνήσεις των τελευταίων 30 χρόνων. Έτσι φθάσαμε την Ελλάδα και τον Αμβρακικό στο χείλος του γκρεμού!

Η αλήθεια είναι μία και πικρή για τον Αμβρακικό ότι αυξάνοντας την δυναμικότητα των μονάδων, αυξάνονται και τα οργανικά φορτία μέσα στον κλειστό Αμβρακικό κόλπο, μειώνονται τα ψάρια και οι θέσεις εργασίας των ψαράδων, οι οποίες είναι πολύ περισσότερες των θέσεων εργασίας των ιχθυοκαλλιεργειών και οι ιχθυοκαλλιέργειες κινδυνεύουν αν πάσα στιγμή από μαζικούς θανάτους από έλλειψη οξυγόνου. Όταν συμβεί αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον, να μην αποζημιωθούν οι ιχθυοκαλλεργητές από την Πολιτεία (δηλαδή τους φορολογουμένους), αλλά από τους κρατικούς υπαλλήλους που ελέγχουν και δίδουν τις εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων και τους επικεφαλείς που αποφασίζουν. Να βρούμε μια άκρη σε αυτό το γραφειοκρατικό γαϊτανάκι ευθυνών και αρμοδιοτήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: