Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΔΡΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 3ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2012







Στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος της 5ης Ιουνίου έγινε σήμερα Κυριακή 3 Ιουνίου για το έτος 2012 ο καθαρισμός του νησί του Αμβρακικού ΚΕΦΑΛΟΣ από μέλη των Ενεργών Πολιτών Αμβρακικού και της Ομοσπονδίας Αλιέων Ηπείρου σε συνεργασία με το Δίκτυο «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» και προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού. Έτσι στις 9 το πρωϊ 4 σκάφη με 18 άτομα επιβάτες, με καλό καιρό και ούριο άνεμο σαλπάραμε για τον ΚΕΦΑΛΟ.
Συγκεντρώσαμε συνολικά 22 σακούλες γίγας, πλαστική καρέκλα, πλαστικά κιβώτια τα οποία και τα βγάλαμε στο λιμάνι της Κορωνησίας όπου τα παράλαβε απορριμματοφόρο του Δήμου Αρταίων. Αναχωρώντας από τον ΚΕΦΑΛΟ συναντήσαμε το σκάφος με τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρέβεζας, με επικεφαλή την Πέλλα Καλογεροπούλου, το οποίο κατευθύνθηκε στο νησί Βουβάλα για να συνεχίσει τον καθαρισμό, μιάς και είχαμε καθαρίσει εμείς τον ΚΕΦΑΛΟ.
Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν σε αυτή την δράση και ευχόμαστε το μήνυμα να περάσει σε όλο τον κόσμο να μην πετούν τα πλαστικά μπουκάλια νερού στη θάλασσα και το περιβάλλον γιατί κάνουν πάνω από εκατό χρόνια να αποσυντεθούν, αλλά και η απούσα Πολιτεία πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί σοβαρά με την προστασία αυτού του υπέροχου οικοσυστήματος και να μην κάνει μόνο ευχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: