Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΟΧΙ στην περιβαλλοντική καταστροφή του Παντοκράτορα και του Αμβρακικού γενικότερα.

Το Λιμενικό ταμείο Πρέβεζας πιέζει τους ψαράδες να φύγουν απ το κεντικό λιμάνι, γιατί απο αλιευτικό καταφύγιο κοινώς λιμάνι, τώρα το βαπτίσανε  Μαρίνα και το ενοικιάζουν σε ιδιώτες. Το ίδιο θέλουν να κάνουν και με το μαϊμού αλιευτικό καταφύγιο στον Παντοκράτορα. Αφού ξεγέλασαν το σωματείο της Πρέβεζας και πήραν το συγκατάθεσή τους, για το ευχαριστώ τους διώχνουν από την προκυμαία,  και θα πάθουν τα ίδια και στον Παντοκράτορα, αν παρ όλες τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας γίνει τελικά"αλιευτικό καταφύγιο". Μήπως το σωματείο θα πρέπει να αναιρέσει επίσημα την συγκατάθεσή του πριν να είναι αργά; Ευχόμαστε το ΣΤΕ όπου εκκρεμεί η απόφαση να δικαιώσει την τοπική κοινωνία και όχι τους "προκρούστες" της περιοχής. Ακολουθεί Δελτίο τύπου της ΠΕΠ για το θέμα.

Δελτίο Τύπου

Κόντρα στην επιθυμία κατοίκων και ψαράδων της περιοχής, παρά τη γενικότερη κατακραυγή, παρά το ότι εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ, ξεκινά η καταστροφή του Παντοκράτορα, η κατασκευή της μαρίνας σκαφών με …φερετζέ «αλιευτικού καταφυγίου»!
Η λίστα όσων «ενδιαφέρονται» για το έργο αυτό είναι ακόμη ανοικτή! Μπορούν ακόμη «εργολάβοι» της καταστροφής να σπεύσουν! Να ευθυγραμμιστούν με όσους έδειξαν λυσσαλέα επιμονή στην προώθηση του έργου, λοιδόρησαν και συκοφάντησαν κάθε αντίθετη φωνή (scripta manent).
Περίεργες συμπεριφορές, σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη σκοπιμότητα του πανάκριβου αυτού έργου, οδηγούν μια εξαθλιωμένη οικονομικά κοινωνία να αναρωτιέται ποια η κινητήριος δύναμη αυτού του φονταμενταλισμού, δήθεν «υπέρ των αλιέων» (ποιων αλιέων;). Θέλοντας και μη, ακούμε την ηχώ των καφενείων: «Τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Ποιος κερδίζει και τι»; Φοβούμαστε ότι το κύμα ξέβρασε το κουφάρι...   
Κόντρα σε όλα αυτά φωνάζουμε όλοι μαζί: Σταματήστε το καταστροφικό έργο αυτό. Αποτρέψτε τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Με τα μισά χρήματα:
  1. Ενισχύστε το ανύπαρκτο κεφάλαιο «Έρευνα και Διάσωση» στο θαλάσσιο περιβάλλον μας, προς όφελος των αλιέων και των ναυτιλομένων. 
  2. Ενισχύστε τους αλιείς με καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες, με έργα στα μέτρα τους.
  3. Μελετήστε το οικοσύστημα του Αμβρακικού.
  4. Εκπαιδεύστε τους αλιείς και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.
  5. Ενημερώστε και ευαισθητοποιείστε την τοπική κοινωνία.
  6. Βελτιώστε την αισθητική και την ποιοτική παρουσία του Παντοκράτορα. Αναδείξτε την πανέμορφη περιοχή. Καταστήστε πιο καθαρό, πιο φιλόξενο, πιο ελκυστικό το μικρό φυσικό λιμάνι. Δεν έμεινε άλλο μικρό φυσικό λιμανάκι, που να είναι άθικτο στην περιοχή!
  7. Αναδείξτε τα μοναδικά γεωλογικά στοιχεία της ακτής (στρωματογραφία, απολιθώματα κοραλλιών και άλλων οργανισμών).
  8. Μελετήστε ένα νέο δημοτικό κιόσκι ή καφενείο, μια ακόμη στάση στη μακριά ποδηλατική ή περιπατητική παραθαλάσσια διαδρομή από τη Μαργαρώνα μέχρι το Αλωνάκι.
  9. Χαμογελάστε μια φορά στην ομορφιά, στην ποιότητα, στην απλότητα, στην ανθρωπιά, στη φύση! Όχι στο χρήμα! Όχι αυτή τη φορά!


--
ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε.Π
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: