Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος της 5ης Ιουνίου, φέτος θέλουμε να αφιερώσουμε αυτό το Δ/Τ  στην τοπική αυτοδιοίκηση, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους, οι οποίοι στα λόγια και τις υποσχέσεις κάνουν «τόσα πολλά» για το περιβάλλον και τον Αμβρακικό, στις πράξεις όμως είναι πάντα κατώτεροι των περιστάσεων. Ας αναλογιστούν λοιπόν την χρονιά που πέρασε τι έκαναν για την προστασία του περιβάλλοντος και του Αμβρακικού, κάτι συγκεκριμένο και ουσιαστικό και όχι λόγια και εμείς πρώτοι θα τους επικροτήσουμε.
Βέβαια δεν αναμένουμε καλά λόγια από τους τοπικούς άρχοντες που ενοχλούνται πάντα όταν λέμε τα τεκταινόμενα στον Αμβρακικό με το όνομά τους. Ετσι δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητο το Δ/Τ που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου για το ζητούμενο αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης στον Αμβρακικό Κόλπο, πράγμα που εμείς το επιδιώκουμε στην πράξη και δεν κάνουμε μόνο ευχές. Οσο γι αυτά που μας καταμαρτυρεί , αναφέρουμε ότι στην προκειμένη περίπτωση για τον ίδιο η σιωπή  θα ήταν χρυσός.
Τη στιγμή που ο Αμβρακικός από τα 15 με 20 μέτρα βάθος και πάνω έχει έλλειψη οξυγόνου από τα πολλά οργανικά φορτία που δέχεται καθημερινά, η Περιφερειακή Επιτροπή  Περιβάλλοντος Ηπείρου  της παράταξης κου Α. Καχριμάνη όπου ανήκει και ο ίδιος, ενέκρινε στις 07/09/2011 τον διπλασιασμό δυναμικότητας της μονάδας ΛΑΣΚΑΡΑ Α.Ε. από 239 σε 460 τόνους ψάρια ετησίως, πράγμα που σημαίνει περισσότερα οργανικά φορτία.
Στις 26/10/2011 η ίδια επιτροπή ενέκρινε τον διπλασιασμό της δυναμικότητας της μονάδας Β. ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ Α.Ε.  από 230 σε 460 τόνους ψάρια ετησίως.
Στις 19/01/2012 η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας ενέκρινε διπλασιασμό της δυναμικότητας της μονάδας ΕΥΡΥΑΛΟΣ ΕΠΕ στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας.
Το Δεκέμβριο του 2011 η Περιφέρεια Ηπείρου ενέκρινε κονδύλι 55.350 ευρώ για την λειτουργία των 8 αυτόματων σταθμών μέτρησης που υπάρχουν στις τάφρους και τα ποτάμια περιξ του Αμβρακικού, είμαστε στον Ιούνιο του 2013 και αν κάποιος εισέλθει στο site του υδροβιότοπου του Αμβρακικού(motoring), θα διαπιστώσει ότι οι δείκτες είναι κολλημένοι στις 22/09/2010. Δόθηκαν τα χρήματα αυτά για την λειτουργία των σταθμών και εφ όσον δόθηκαν γιατί δεν λειτουργούν ή δοθήκαν να καλύψουν κάποια άλλη «τρύπα»;
Αν ακυρώθηκαν οι αποφάσεις των Περιφερειών για τον διπλασιασμό της δυναμικότητας των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας ας δώσει τις αποφάσεις στη δημοσιότητα ή να δώσει στην δημοσιότητα τις συστάσεις ή πρόστιμα που έχει επιβάλλει για παραβάσεις εφαρμογής περιβαλλοντικών όρων σε μονάδες τις περιοχής.
Ιδού η ΡΟΔΟΣ αγαπητοί τοπικοί «άρχοντες»!!!  


Δεν υπάρχουν σχόλια: