Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Με αφορμή την εκδήλωση "Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ" που διοργανώνεται κάθε χρόνο με μεγάλη προσέλευση κοινού στο στάδιο "Ειρήνης & Φιλίας " στην Αθήνα ο Σύλλογός μας τιμήθηκε από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία για την συμβολή και τις δραστηριότητες για τη προστασία του Περιβάλλοντος. Το βραβείο παρέλαβε το μέλος του Συλλόγου μας κ. Πανέλλης Νικόλαος.Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν Βουλευτές, Νομάρχες, Δημάρχοι και 6000 περίπου ηπειρώτες.
Δυστυχώς όμως το βραβείο δεν μας καθυσυχάζει καθώς η ΚΥΑ για τον Αμβρακικό φαίνεται μακρυνό όνειρο. Ο υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ διαβεβαιώνει ότι η ΚΥΑ θα υπογραφεί από την άλλη πλευρά το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτ/νιας αποφασίζει για τον εκσυχρονισμό των δεξαμενών καυσίμων στην Αμφιλοχία παρότι η ΚΥΑ ορίζει απομάκρυνση των δεξαμενών μέσα σε 5 χρόνια.
Όλα τα μέλη μας και όσοι αγαπάνε αυτό το σπάνιο οικοσύστημα και προστατευόμενο "υποτίθεται" υγροβιότοπο θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να πιέζουν τα αρμόδια πρόσωπα,Υπουργούς,Βουλευτές,Νομάρχες,Δημάρχους ώστε να υπογραφεί το συντομότερο το Π.Δ που ορίζει τον Αμβρακικό ως Εθνικό Πάρκο και να αναλάβει νομίμως τα καθήκοντά του ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: