Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ
47100 ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ- ΔΗΜΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ


Προς: τα Μέλη μας
Κοινοποίηση: Μ.Μ.Ε.
Θέμα: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Παρά τις δράσεις και πιέσεις μας προς πόσα κατεύθυνση για να ληφθούν μέτρα για την προστασία του Αμβρακικού κόλπου η Κοινή ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ δεν έχει υπογραφεί ακόμη και παίζεται «μπαλάκι» από υπουργείο σε υπουργείο.

Μέσα σε αυτό το μπάχαλο τα μεγάλα συμφέροντα προσπαθούν να βάλουν πόδι και να εγκατασταθούν μόνιμα μέσα στον κόλπο. Παρά τις διαβεβαιώσεις της ΚΥΑ ότι οι δεξαμενές καυσίμων θα φύγουν εντός 5ετίας (το οποία διατυμπανίζεται εδώ και 10 χρόνια) εγκρίνονται από Ν.Σ. Αιτωλοακαρνανίας επέκταση δεξαμενής της SHELL.

Μικρές μονάδες Ιχθυοκαλλιεργειών αγοράζονται για ένα κομμάτι ψωμί από τα μεγαθήρια του κλάδου. Μπαζώνονται 5.000τ.μ. Θαλάσσιος χώρος για τη κατασκευή μαρίνας στο πιο ευαίσθητο σημείο του κόλπου στο Άκτιο.

Οι περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας Ηπείρου, οι Νομάρχες και πολλοί Δήμαρχοι «σφυρίζουν» αδιάφορα για όλα τα παραπάνω και δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την ποιότητα των υδάτινων πόρων του κόλπου. (Μέτρα κατά της ρύπανσης)

Η Ελλάδα προσάγεται κατηγορούμενη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το παραπάνω θέμα.

Στα πλαίσια αυτά οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ καλούνται να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία που θα γίνει από φορείς και των τριών παράκτιων νομών, την Κυριακή 24/02/2008 και ώρα 11:00, στο Δημαρχείο Ανακτορίου στη Βόνιτσα.

Καλούνται επίσης να πάρουν μέρος στη συζήτηση που διοργανώνει το Δ.Σ. Πρέβεζας την Τετάρτη 20/02/2008 και ώρα 18:00, στην αίθουσα Δημοτικών Συμβουλίων Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: