Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Τα διαχειριστικά σχέδια για τον Αμβρακικό δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα




Ποιό Διαχειριστικό Σχέδιο εφαρμόζει ο Φορέας Αμβρακικού Κόλπου;

Την Τετάρτη 21.10.09 καλεί ο Φορέας τις υπηρεσίες των τριών νομών, τους αλιείς και υδατοκαλλιεργητές για να συζητήσουν για την αειφόρο διαχείριση αλιείας-υδατοκαλλιεργειών στον Αμβρακικό Κόλπο.
Προσέρχονται λοιπόν οι παραπάνω ενδιαφερόμενοι χωρίς να ξέρουν ποιο σχέδιο εφαρμόζει ο Φορέας. Εκείνο που με τις ανακρίβειες που μας παρουσίασε στις 24.10.08 στην Άρτα ή κάποιο άλλο; Γιατί τόση μυστικοπάθεια; Ενσωματώθηκαν στο σχέδιο αυτό οι υποσχεθήσες τροποποιήσεις και επισημάνσεις των Φορέων της περιοχής ή όχι; Πως θα ζητήσει την συναίνεση των κατοίκων της περιοχής χωρίς να λαμβάνει υπ όψιν τις επισημάνσεις των;
Κατά τα άλλα η σκληρή πραγματικότητα αφορά μόνο τους αλιείς οι οποίοι εξακολουθούν να ψαρεύουν λάσπη πάνω από ένα μήνα τώρα, να χάνουν τις περιουσίες τους στην προσπάθειά τους να βγάλουν ένα μεροκάματο (βυθίστηκαν δύο αλιευτικά το βράδυ της 12.10.09) και τα ψάρια να βγαίνουν «στη στεριά» για να αναπνεύσουν λίγο οξυγόνο, όπως συνέβη το βράδυ της Τρίτης 13.10.09 μετά την τραμουντάνα της προηγούμενης μέρας.
Τις επισημάνσεις επί των διαχειριστικών σχεδίων της Ομοσπονδίας Αλιέων Ηπείρου και Ενεργών Πολιτών θα τις βρείτε σε παλαιότερη ανάρτηση του Οκτωβρίου 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: