Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Αποτελέσματα μελέτης για τον Αμβρακικό


ΤΟ ΘΗΡΙΟ, ΘΕΡΙΕΨΕ !!!!!

Η καταγραφή της νεκράς θάλασσας στον βυθό του Αμβρακικού προκάλεσε σοκ σε όλους τους παρευρισκομένους στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας Σαλαώρας την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008, όπου η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου Πατρών ο καθηγητής βιολογίας κος Κ. Κουτσικόπουλος και ο καθηγητής γεωλογίας κος Φερεντίνος παρουσίασαν τα αποτελέσματα έρευνας - μελέτης «αλιευτική δραστηριότητα στον Αμβρακικό: υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές» που διοργάνωσε με επιτυχία η Ομοσπονδία Αλιευτικών Συλλόγων Ηπείρου.

Νεκρική σιγή επικρατούσε στην αίθουσα κατά την διάρκεια προβολής του βίντεο.

Μέσα στην αίθουσα ο Υφυπουργός Υγείας κος Γ. Παπαγεωργίου, ο Γενικός Δ/ντής Αλιείας κος Αθ. Παλαιοκώστας, ο Νομάρχης Πρέβεζας κος Β. Ιωάννου, Ο Αντινομάρχης Αιτ/νίας κος Ψαράκης, ο Αντινομάρχης Άρτας κος Πατήλας, ο Δήμαρχος Αμβρακικού, ο Αντιδήμαρχος Άρτας Β. Γιάπρος, εκπρόσωποι υπηρεσιών και των τριών νομών, Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού, Ιχθυοκαλλιεργητές, Χοιροτρόφοι, Πτηνοτρόφοι, Ψαράδες, Ενεργοί Πολίτες, κάτοικοι της περιοχής, όλοι τους έγιναν άμεσα κοινωνοί του προβλήματος.

Και τώρα τι μέλλει γενέσθαι ; Οι ανοξικές μάζες αρχίζουν από τα 22 μέτρα. Το Θηρίο ΘΕΡΙΕΨΕ.

Η διάγνωση της ασθένειας του Αμβρακικού έγινε. Τώρα όλοι ξέρουν και πρωτίστως η Πολιτεία. Και όσοι παράγοντες απουσίαζαν, έχουν την υποχρέωση να μάθουν και να ενεργήσουν.

Πρέπει αμέσως να εντάξουν τον Αμβρακικό σε ένα εντατικό πρόγραμμα «ίασης και θεραπείας».

Οι ευθύνες είναι μεγάλες και συγκεκριμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: