Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

8ος διάπλους Αμβρακικού ΚόλπουΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
8ος  ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑ - ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ  22  ΙΟΥΛΙΟΥ  2012
ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΗΠΕΙΡΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ  ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ  8ου ΔΙΑΠΛΟΥ
Αντιπαρερχόμενοι την αδράνεια και την αδιαφορία της Πολιτείας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Αμβρακικού και προσδοκώντας  ότι και οι νέες γενιές θα έχουν την τύχη να απολαύσουν το υπέροχο οικοσύστημα με τα δελφινάκια του Αμβρακικού, τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα, τους αργυροπελεκάνους και τα άλλα είδη της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής, διοργανώνουμε και φέτος τον 8ο διάπλου του Αμβρακικού, μιάς διαδρομής 11 χλμ. από την Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ως την Κορωνησία Άρτας  την
ΚΥΡΙΑΚΗ  22  ΙΟΥΛΙΟΥ  2012
Με αφετηρία την Βόνιτσα και ώρα 8.00 το πρωί και εκτιμώμενη ώρα άφιξης του πρώτου κολυμβητή στις 11.00 το πρωί στο λιμάνι της Κορωνησίας (πέρυσι η πρώτη κολυμβήτρια έκανε την διαδρομή των 11 χλμ. σε 2 ώρες και 41 λεπτά).
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να απευθύνονται στους  Σαλαμούρα Θεόδωρο κιν. 6944596729 και Θοδωρή Λάμπρο κιν. 6979693858          
Επειδή τα έξοδα της διοργάνωσης θα καλυφτούν από τους διοργανωτές, όσοι επιθυμούν να γίνουν χορηγοί του 8ου διάπλου μπορούν να απευθύνονται στα παραπάνω τηλέφωνα για τα περαιτέρω.
Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να αγκαλιάσουν αυτή την εκδήλωση, η οποία τείνει να γίνει θεσμός και να παρευρεθούν την Κυριακή το πρωί από 10.30 ως τις 12.30 στο λιμάνι της Κορωνησίας για να χειροκροτήσουν τους αθλητές-κολυμβητές και παράλληλα να πιέσουμε όλοι μαζί την Πολιτεία και πρωτίστως τους Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους να ασχοληθούν σοβαρά με την προστασία του οικοσυστήματος, γιατί η ανάπτυξη και η αειφορία της περιοχής μας εξαρτάται τα μέγιστα από τον προστασία αυτού του υπέροχου οικοσυστήματος.    

1 σχόλιο:

Έλλη Μάνθα είπε...

Η εκδήλωση αυτή , κόντρα σε κάθε αντιξοότητα, έχει γίνει θεσμός! Είναι καθήκον όσων από μας μπορούμε, να συμμετέχουμε και να περνάμε το μήνυμα της προστασίας του Αμβρακικού, της δικής μας θάλασσας! Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για το στολίδι της περιοχής μας. Ελπίζω και φέτος να έχουμε μεγάλη συμμετοχή και η εκδήλωση να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη. Γιατί πρόκειται για εκδήλωση και όχι για αγώνα!
Ελίνα Μάνθα