Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Καλουν σε επαγρύπνηση τους κατοίκους της Άρτας οι Ενεργοί Πολίτες

Να μη γίνει ο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας αποδέκτης των σκουπιδιών των Ιωαννίνων, ζητούν με επιστολή τους οι Ενεργοί απο τον πρόεδρο του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας και τους νεοεκλεγέντες αυτοδιοικητικούς και καλούν τους κατοίκους του νομού Άρτας σε επαγρύπνηση. Ακολουθεί η επιστολή τους.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ
47100 Ανέζα – Αρτα
Τηλ./Φαξ 2681042271

Ανέζα 13.12.10

Προς τον Πρόεδρο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας κον Ευστάθιο Γιαννούλη

Κοιν. - Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κον Παππά και περιφερειακούς συμβούλους
- Νεοεκλεγέντες Δημάρχους Άρτας
- Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού
- Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Μετατροπή του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας σε ΧΥΤΥ και σκουπίδια Ιωαννίνων.

Έχουμε πληροφορηθεί από δημοσίευμα σε έγκυρη εφημερίδα των Ιωαννίνων, ότι η επιτροπή που έχει συγκροτήσει η περιφέρεια Ηπείρου για την χωροθέτηση του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, μέλος της οποίας είσθε και εσείς, εξετάζει ως ένα από τα δύο βασικά σενάρια να μετατραπούν οι ΧΥΤΑ Βλαχέρνας και Καρβουναρίου σε ΧΥΤΥ και να δέχονται και τα σκουπίδια του νομού Ιωαννίνων.
Επειδή θεωρούμε ότι η παραπάνω διαρροή για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, έχει ως σκοπό να μετρήσει αντιδράσεις των κατοίκων των παραπάνω περιοχών και κατόπιν να προχωρήσει σε απόφαση, σας γνωρίζουμε ότι ο σύλλογός μας είναι αντίθετος στη μεταφορά των σκουπιδιών των Ιωαννίνων που αποτελούν και το μισό πληθυσμό της Ηπείρου στο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, επειδή ο παραπάνω ΧΥΤΑ γειτνιάζει με τη λίμνη Πουρναρίου-ποταμό Άραχθο και οποιεσδήποτε διαρροές υγρών αποβλήτων θα καταλήγουν στους παραπάνω αποδέκτες και τον Αμβρακικό.
Είναι βέβαια απαράδεκτο το 2011 να έχουμε σε λειτουργία ΧΥΤΑ και να μη έχει μετατραπεί ακόμη σε ΧΥΤΥ.
Ευελπιστούμε τόσο ο ίδιος ως νεοεκλεγέν δήμαρχος όσο και ΟΛΟΙ οι άλλοι νεοεκλεγέντες στον νομό Άρτας δεν θα δεχθούν μεθοδεύσεις εις βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Άρτας.
Καλούμε δε τους κατοίκους της Άρτας να είναι σε επαγρύπνηση για παν ενδεχόμενο.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Παύλος Χαραλάμπους Λάμπρος Θοδωρής

Δεν υπάρχουν σχόλια: