Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Προσάραξη δεξαμενόπλοιου στον Αμβρακικό


Θαύματα δεν γίνονται κάθε μερά, αλλά ακόμη μια φορά ο θεός έβαλε το χέρι του και δεν προκλήθηκε οικολογική καταστροφή απο προσάραξη δεξαμενόπλοιου. Ως πότε όμως θα τη σκαπουλάρουμε; Οι ψαράδες ζητούν ακόμη μιά φορά την άμεση απομάκρυνση των δεξαμενών καυσίμων απο την Αμφιλοχία με το ακόλουθο δελτίο τύπου.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
47100 Ανέζα – Άρτα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 ακόμη ένα δεξαμενόπλοιο προσάραξε σε αβαθή νερά πλησίον του Αγίου Θωμά εντός του Αμβρακικού Κόλπου, προερχόμενο από την Αμφιλοχία. Το παραπάνω ατύχημα που έγινε χωρίς να επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες και χωρίς να είναι φορτωμένο με καύσιμα, μας έκανε να ανατριχιάσουμε ακόμη μια φορά και να αναλογιστούμε ως πότε η θεά τύχη θα είναι με το μέρος μας.
Το ατύχημα αυτό κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη απομάκρυνσης των δεξαμενών καυσίμων από την Αμφιλοχία και θα πρέπει Κυβέρνηση, Φορέας Διαχείρισης και Αυτοδιοικητικοί Παράγοντες να αντιδράσουν άμεσα και να απομακρύνουν τις δεξαμενές καυσίμων από την Αμφιλοχία τώρα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι ευθύνες σε ενδεχόμενο ναυάγιο και οικολογική καταστροφή θα τους «πνίξουν» στα νερά του Αμβρακικού.

Ο Πρόεδρος
Τσώλης Μενέλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: