Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ

Ο ραδιοφωνικός σταθμός και η τηλεόραση του Σκάϊ ανταποκρινόμενοι σε Email των Ενεργών Πολιτών με θέμα «ο Αμβρακικός εκπέμπει SOS» ανέδειξαν το πρόβλημα ρύπανσης του Αμβρακικού με συνεχείς ζωντανές ραδιοφωνικές συνδέσεις της δημοσιογράφου Λιάνας Θάνου στις 25, 27, 28, και 29 Οκτωβρίου, και δύο τηλεοπτικές του δημοσιογράφου Γεωργίου Γκόντζου στις 26 Οκτωβρίου 2ο θέμα και στις 29 Οκτωβρίου 1ο θέμα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των 9 μ.μ..

Στις συνδέσεις αυτές τα μέλη μας Παύλος Χαραλάμπους, Αθανάσιος Σάλλας, Νικόλαος Λούσιας και Γιάννης Δημητρίου τόνισαν την αδιαφορία των τοπικών αρχών περιξ του Αμβρακικού για τα προβλήματα ρύπανσης και την έλλειψη ελέγχων αποτελεσματικής λειτουργίας των βιολογικών καθαρισμών όλων των μονάδων που τα λύματά τους καταλήγουν στους ποταμούς Άραχθο και Λούρο και παρακείμενους τάφρους και στη συνέχεια στον Αμβρακικό Κόλπο.

Στις 30 Οκτωβρίου το ράδιο ΑΡΤΑ έκανε δίωρο αφιέρωμα στη ρύπανση του Αμβρακικού όπου ο καθηγητής χημείας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κος Αλμπάνης Τριαντάφυλλος τόνισε την ευθύνη των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και της Πολιτείας.

Ο δήμαρχος Αμβρακικού σε ερώτηση της Λιάνας Θάνου - τι μέλλει γενέσθαι - με τη ρύπανση απάντησε πως ο δήμος δεν έχει την δυνατότητα διενέργειας ελέγχων και πως εως ότου γίνουν αποχετευτικά δίκτυα και βιολογικοί καθαρισμοί ο Αμβρακικός θα συνεχίσει να ρυπαίνεται. Επίσης ο Νομάρχης Αρτας δήλωσε στο Orange Radio σε ερώτηση για το ίδιο θέμα από την Βίκυ Καινούργιου ότι δεν γίνονται αποτελεσματικοί έλεγχοι λειτουργίας των βιολογικών καθαρισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: